"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Gästblogg – Henrik Johansen – GBO 2017 är över

2.5.2017 08:58

Då jag har landat hemma i Svedala igen efter en väldigt intensiv vecka. Efter lite strul på dit vägen så blev resan verkligen lyckad. Jag är självfallet inte nöjd med mitt resultat men efter att ha fått lite distans till tävlingen så har jag insett att jag inte är så långt bort ifrån där jag vill vara formmässigt. Detta kan låta konstigt då jag spelade en ca 950 raitad runda och en runda som landade kring 990. Då första rundan var som att spela en helt ny bana då hela banan låg runt en sjö så spelade vinden en väldigt stor betydelse där. Jag hade som jag sa tidigare hela nio OB under rundan vilket är ”väldigt för många” milt sagt. Här kanske jag skulle valt att spela lite mer konservativt för att inte just kasta OB men det är inte min stil och samtidigt så vill jag var med och slåss om topp placeringarna och då kan man inte spela ”safe” Jag tror att om jag fått spela banan någon gång till så hade jag fått en bättre överblick vart man skall attackera och vart man kan ta det lite mer passivt osv. Så detta är något som jag verkligen kommer ta med mig till framtida tävlingar att verkligen känna mig förberedd på de banor som jag kommer tävla på. Jag är inte den typen utav spelare som kan gå ut o köra på nya banor utan jag måste spela in mig för att kunna prestera på dem. Andra saker som jag kommer att ta med mig ifrån denna runda är att jag var aggressiv runt korgen och att jag lärt mig ännu mer om de discarna som jag valt att använda iår. Mitt långa spel var väldigt bra och jag känner mig väldigt nöjd med detta segment. Där jag fortfarande har lite kvar att justera är mina raka till stabila midrange kast. Ja, jag har börjat kasta midrange igen.  Jag har inte riktigt hittat rätt här ännu utan jag får fortsätta att testa olika modeller.  Mina fairway drivers känner jag mig väldigt nöjd med där har jag valt att ha ett antal olika modeller och fick även möjlighet att testa Latitude 64’s nya Trilogy Challenge driver i River Pro som garanterat kommer att hitta en plats i min väska så fort jag fått lite mer tid ihop med den.

 

Runda 2 spelade vi på Jones East en bana jag spelat tidigare och tycker mig känna bra. Jag började också bra började jobba mig neråt mot röda siffror i totalen. Jag kastade riktigt bra ifrån tee vilket gjorde att jag gav mig själv chansen till att prestera riktigt bra under hela rundan. Jag var aldrig i något problem alls utan det var hela tiden jakt på birdie. Då Jones East har en hel del tuffa greener så efter ungefär halva rundan började det smyga sig in lite tveksamheter i mitt närspel vilket gjorde att jag missade några puttar som var strax innanför cirkeln. Tyvärr kunde jag inte skaka av mig detta mentalt utan det låg och gnagde samtidigt som jag började bli stressad av at jag ”måste göra birdies” för att ta igen förlorad mark ifrån gårdagen vilket aldrig är bra att ha det tankesättet. Detta resulterade i ett par missar till varav två av dem är puttar som skall sitta alla dagar i veckan. Det jag kommer ta med mig ifrån detta är att hitta tillbaka in i ”tävlingsmoode” samt att oavsett vad som händer hålla sig till gameplan. Detta tror jag beror till största del på ovana att tävla och att man startar säsongen med en utav de största tävlingarna direkt. Då jag har några veckor utan tävling som kommer nu så kommer fokus ligga på puttning samt att hitta en rak midrange disc.

 

Jag har haft en väldigt rolig resa över till Emporia. Det har varit väldigt kul att resa ihop med min far och få uppleva denna helt otroliga tillställning som går utav stapeln varje år i Emporia. 1100 får hela staden att sluta upp kring GBO gör denna tävling till en unik upplevelse. Också kul att träffa de andra svenskarna och riktigt kul att Henrik Vännström spelade riktigt stabilt och slutade på en fin 28:e plats! Detta är andra tävlingen i rad som jag åker över till USA och sista rundan blir inställd pga. Dåligt väder. Jag förstår absolut att de tog detta beslutet då alla spelare inte hade hunnit spela en runda till pga. Förseningar osv. Jag anser dock att det måste till en ändring/tillägg i reglerna att vid situationer att man minskar ner fältet och låta övre halvan eller något göra upp. Då regnet och åskan avtog under senare delen utav förmiddagen så hade det absolut gått att spela en runda.  Det känns väldigt tråkigt att endast få spela två rundor när man rest så långt och lagt så mycket pengar på detta. Sen är det ju alltid så at säkerheten kommer först. Kanske skall man ha med att tävlingen kan bli framskjuten en dag extra så att alla vet detta när man bokar sin resa? Jag har inget bra svar men jag tycker som många andra att detta är en fråga som måste tas upp då det inträffat tre gånger nu de sista sex, sju månaderna.
Jag kommer absolut att åka tillbaka igen och förhoppningsvis då redan nästa år. Hemresan gick bra och smidigt. Vi hade en ganska lång väntan i London men det flöt på helt okej och det är allt skönt att få komma hem efter att ha varit borta ett tag.

Hoppas läsningen varit av intresse. Hoppas vi ses ute på banorna i sommar!

//Henke