"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Tallbackens DGB

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

18-hålsbana med varierande miljö. Öppna långa ängshål samt trängre och kortare hål inne i skog. En del höjdskillnader och en del vatten i spel i form av en intilliggande sjö.

Läs mer

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  breven 712
  715 96 Brevens bruk

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2011

 • Korgar

  DisCatcher

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Flackt

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Fält
  Skog

 • Underhåll

  Månadsvids

 • Banansvarig

  Lars-Gunnar Jörgensen, Jesper Karlsson, Joakim Karlsson

 • Designer

  Lars-Gunnar Jörgensen, Jesper Karlsson, Joakim Karlsson

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Gratis att spela

 • Mer information
 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

Tallbackens DGB

Hål 1

Längd 98 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 166 meter. Par 4.

Hål 3

Längd 61 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 71 meter. Par 3.

Hål 5

Längd 73 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 75 meter. Par 3.

Hål 7

Längd 192 meter. Par 4.

Hål 8

Längd 69 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 120 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 92 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 108 meter. Par 4.

Hål 12

Längd 96 meter. Par 3.

Hål 13

Längd 70 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 15

Längd 133 meter. Par 4.

Hål 16

Längd 67 meter. Par 3.

Hål 17

Längd 82 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 47 meter. Par 3.

Videointroduktion

10 recensioner för banan "Tallbackens DGB"

  Fantastisk välskött fin bana, absolut en av de finaste jag spelat. Vi kom dit på Lördag 20/7, För att spela NVT 8 dagen därpå. Vi gick en runda parolf i kvällsolen och det var magiskt vackert och badplats alldeles vid banan satte pricken över i. Rekommenderar varmt ett besök om ni är i krokarna, denna bana måste ni spela.
  Trevlig och bra varierad bana i fin miljö. Några öppna hål, några trånga skogshål, lite uppför och lite nedför samt vatten i spel på några hål. Saknar några riktigt utmanande hål och några hål lite väl korta för allra högsta betyget men som helhet en bana som är värd en liten omväg för att spela och sommartid så kan man ju även passa på att doppa sig i sjön.
  Helt fantastisk bana! Jag var där och spelade ett varv igår kväll. Idag har jag bokat boende i Brevens Bruk ett par dagar för mer spel på banan, men även att uppleva den fantastiskt fina naturen med badplats etc med familjen. Banan i sig skulle jag beskriva som ”mini-järva”, fast vackrare! 5/5
  Var ute och testade nya hålen igår. Riktigt bra jobbat och planerat. Korta avstånd mellan korg och nästa tee. Bäst belägna och roligaste banan jag spelat på! Grymt jobbat ni som gjort allt! Kommer garanterat bli fler rundor där!
  Heeelt underbar bana! Jag är så nöjd att jag bor inom en timmes bilfärd från vad JAG anser vara Sveriges finaste bana. Miljön är helt magisk! Skogen är fin och vattnet är mycket badvänligt både vid stranden men även om man råkar kasta i sjön. Solklart 5 stjärnor. Ni borde verkligen komma hit! ALLA!
  En helt fantastisk bana, speciellt efter utbyggnaden till 18 hål. Supermysig och vacker miljö, utmanande hål av varierande karaktär och möjlighet att grilla och bada efter rundan gör det ett nöje att spela i Tallbacken.
  En riktigt fin bana. De nya hålen är ett riktigt lyft, speciellt hål 2 och 3. Jag var riktigt glad när jag gick dom. Grymt arbete med röjning och bandesign. 5 av 5 i betyg.
  Sveriges trevligaste 9-hålare? Utlagd i en talldunge nära badplats. Här finns ett lugn i luften som jag inte känt på någon annan bana, det kan vara så tyst att man hör sina egna hjärtslag. Banan är snabbspelad, så man kan gå flera varv. Den är nybörjarvänlig, samtidigt som den erbjuder utmaningar för den avancerade spelaren. En riktigt kul, mysig och fin discgolfupplevelse!

Recension