"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Kättsätter Discgolf Bana

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Kättsätter Discgolf Bana är inofficiellt öppen och kommer officiellt öppna 1a Maj 2017. Paret är 68 och banan är lagd i en blandning av löv och tallskog med öppna ängsliknande ytor, det blandat med ob kan göra den utmanande från pro tee.

Läs mer

Banan är inofficiellt öppen att kasta på, kostnad 15kr/dag alla över 15år, under 15 år gratis tills vidare. Swisha till +46760496043, och om intresserad att stötta banan och klubben, skicka då ett meddelande med Swish, så ni hamnar på den officiella listan för supporters, om så önskas. För sponsor tillfälle och möjligheter att synas på banan, kontakta mig. Använd gärna bankartorna som guide för att hitta till nästa utkast tills alla skyltar kommer upp. Självklart gäller normalt självrespekt beteende på banan, med respekt för naturen, så vad ni tar med er dit i skräpform, ta med det hem, lämna bara fotavtryck. Tack och välkomna!

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Borg Kättsätter 1
  60379 Norrköping

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2017

 • Korgar

  Latitude64

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Betong

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Annan

 • Typ av bana

  Skog

 • Underhåll

  Veckovis

 • Banansvarig

  Kent Karlsson

 • Designer

  Kent Karlsson

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Betalbana

 • Mer information

  https://www.facebook.com/kattsatterDGB/

  Hem


  https://www.facebook.com/groups/norrkopingsdiscgolfklubb/
  http://www.pdga.com/course-directory/course/kattsatter-discgolf-bana

 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

Kättsätter Discgolf Bana

Hål 1

Längd 123 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 162 meter. Par 5.

Hål 3

Längd 76 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 67 meter. Par 3.

Hål 5

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 165 meter. Par 5.

Hål 7

Längd 130 meter. Par 4.

Hål 8

Längd 93 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 89 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 125 meter. Par 4.

Hål 11

Längd 205 meter. Par 4.

Hål 12

Längd 165 meter. Par 5.

Hål 13

Längd 60 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 140 meter. Par 4.

Hål 15

Längd 120 meter. Par 4.

Hål 16

Längd 130 meter. Par 4.

Hål 17

Längd 108 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 206 meter. Par 4.

7 recensioner för banan "Kättsätter Discgolf Bana"

  Inspirerande miljö med varierad vegetation, höjdskillnader och flera riktigt vackra hål. Flertalet blinda korgplaceringar och överraskande OB-linjer som inte tillåter spel från ruffen gör det nödvändigt med tillgång till hålkartor, vilket smidigt finns här på sidan. Linjerna finns men är på många hål riktigt tighta. Flerkast-hålen är i de flesta fall av det kortare och mer tekniska slaget och chanserna till eagles är flera så länge du håller dig på fairway. Kul golf för en parrunda eller skins, men jag kan förstå frustrationen vid singelspel.
  Kättsätter dgb. Skogsbana, naturtee betalbana. Spelad 20190630 Banan är ett överambitiös monster. Vilket också blir tydligt när man går banan. Den är inte färdigutvecklad trots att den invigdes 2017. Personligen tror jag att detta är precis vad som skulle hända om jag själv skulle få fingrarna ur och sätt upp den banan jag har tänkt i mitt område, det vill säga att man aldrig blir klar. Banan är tuff och du blir direkt straffad om du kommer utanför de tänkta linjerna. Trånga OB- linjer ser till att straffa dig rejält på de flesta hålen. Banan har tre olika tee på varje hål, vilket gör att du kan välja svårighetsgrad. Jag provade amatör och har svårt att se att man kan få till något bra resultat från PRO (eller från amatör för den delen) Men jag har haft fel förr... På många av hålen kunde man inte se korg från tee vilket gjorde det svårt att få någon riktig uppfattning om hur hålen ska spelas. Jag tycker att det var synd. Jag tänker också att banläggaren kunde ha varit betydligt generösare med OB- linjerna. Banan är inte färdig vilket tror jag visade sig bland annat i att det var svårt att hitta runt. Bland annat lång transportsträcka mellan hål 14 och 15. Så se till att ha med en karta och ett stort tålamod ( och strunta i vagnen). Det fanns några bra hål. Banan kräver nog att du går här varv på varv för att du ska kunna hitta några bra linjer och veta var korgarna är och hur du ska gå till nästa tee. Jag gav faktiskt upp och spelade inte hål 17 eller hål 18. Dock när jag gick förbi hål 17 blev lite sugen på att spela, men när jag såg korgen på 18 ångrade jag mig inte. Ett typiskt tappa bort flera discar i det höga gräset hål. Den stora behållningen på banan var ändå greenerna så i de flesta fallen såg av någon anledning riktigt trevliga och inbjudande ut. Banan är en betalbana, den kostar 15 kr att spela. Jag har betalat betydligt mycket mer än så för att spela sämre banor än denna, men det känns ändå lite konstigt att betala för att spela en ofärdig bana. Banan är värd att spela, men den har en del för stora i min mening brister för att jag ska komma tillbaka allt för snart. Men åk och besök banan, var bara beredda på vad den erbjuder.
  Banan är fortfarande under uppbyggnad och jag tycker inte att den ska benämnas AA1 än så länge. Inga utkast är färdiga, PRO-utkastet på hål 11 är fortfarande inte utmärkt och något hål var lite oklart vart man skulle gå. Det är dock en fin bana med roliga hål och jag skulle spela där oftare om det inte tog en timme att åka dit.
  En bana med utvecklingspotential. Banan ligger i ett fint skogsområde med lite kupering vilket gör att det finns en del intressanta hål med nivåskillnader. Ett annat plus är att det finns tre olika tees på varje hål, pro, amatör och nybörjare. Det som drar ner betyget är att tee endast består av markerade pinnar och att det inte finns några hålkartor. Många hål är trånga skogshål och för en glad hyfsad amatör är det svårt att se en linje att kasta utan det handlar mer om att "blunda" och hoppas på det bästa. När det dessutom ofta är OB-linjer i spel kan en trädträff bli dubbelt bestraffat och till och med trippel bestraffat när OB-linjen går en bit in i skogen så när man har flyttat in discen till OB-linjen ligger man fortfarande i skogen och kan inte kasta ett riktigt kast. Det är lite svårt att hitta runt hålen trots markeringar med färg på träd, bra att ha bankartan redo i mobilen. Banan kan bli riktigt bra om man fortsätter lägga ner tid och kraft på den, tar bort lite träd, ändrar lite OB och får till utkastplatser. Kul att Norrköping har fått en skogsbana som komplement till parkbanan i Folkparken.
  Omväxlande och rolig bana! Långbyxor rekommenderas pga gräs och undervegetation. Sista nio något lättare än första nio, åtminstone från amatör-tee.
  Ok så... Initiellt är kättsätter en ok bana med tanke på dess nybyggnationsstadie. Min största kritik är att det är väldigt svårt att hitta till själva banan om man inte har varit där förut då det inte finns en faktisk parkering för banan utan man måste ställa sig hyfsat nära på en liten väg ner vilket också känns att man är onödigt mycket ivägen för andra icke discgolfare. Förvirrande att ta sig till de olika hålen om man inte kollar på bankartan som finns på den här sidan... Har man inte mobil och tänker navigera runt blir det någorlunda svårt. Vi yrade runt ett tag för att leta efter hål 11 samt 15. Själva banan var intressant med många roliga hål men också andra hål som var konstiga och rent av nästan omöjliga att göra birdies på (17 är ett av de mer udda hålen)
  Kättsätter En unik bana, bland de jag spelat. Det är trångt mellan träden, och en studs åt fel håll kan på många ställen göra att du hamnar OB. På de flesta hålen så är det väldigt svårt och riskfyllt att bita av mycket, du är oftast begränsad till att spela smart och safe. Det finns ställen där man kan plocka fram en driver på tee, men för en bana med ett så högt par är de förbluffande få. Jag kastar en flippig putter, en överstabil forehanddisc eller en understabil fairwaydriver på alla utkast utom två. Det jag anser vara unikt är att du egentligen är tvingad till att spela hålen på ett visst sätt. Avviker du från planen straffas du. Det lämnar inget åt den egna fantasin och dödar min spelglädje. Om banan röjs upp ytterligare, spellinjerna breddas, en del korgplaceringar och utkastplaceringar ses över och någon säkerhetsrisk ses över så återkommer jag gärna.

Recension