"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Kättsätter Discgolf Bana

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Kättsätter Discgolf Bana är inofficiellt öppen och kommer officiellt öppna 1a Maj 2017. Paret är 68 och banan är lagd i en blandning av löv och tallskog med öppna ängsliknande ytor, det blandat med ob kan göra den utmanande från pro tee.

Läs mer

Banan är inofficiellt öppen att kasta på, kostnad 15kr/dag alla över 15år, under 15 år gratis tills vidare. Swisha till +46760496043, och om intresserad att stötta banan och klubben, skicka då ett meddelande med Swish, så ni hamnar på den officiella listan för supporters, om så önskas. För sponsor tillfälle och möjligheter att synas på banan, kontakta mig. Använd gärna bankartorna som guide för att hitta till nästa utkast tills alla skyltar kommer upp. Självklart gäller normalt självrespekt beteende på banan, med respekt för naturen, så vad ni tar med er dit i skräpform, ta med det hem, lämna bara fotavtryck. Tack och välkomna!

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Borg Kättsätter 1
  60379 Norrköping

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2017

 • Korgar

  Latitude64

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Betong

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Annan

 • Typ av bana

  Skog

 • Underhåll

  Veckovis

 • Banansvarig

  Kent Karlsson

 • Designer

  Kent Karlsson

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Betalbana

 • Mer information

  https://www.facebook.com/kattsatterDGB/

  Hem


  https://www.facebook.com/groups/norrkopingsdiscgolfklubb/
  http://www.pdga.com/course-directory/course/kattsatter-discgolf-bana

 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

Kättsätter Discgolf Bana

Hål 1

Längd 123 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 162 meter. Par 5.

Hål 3

Längd 76 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 67 meter. Par 3.

Hål 5

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 165 meter. Par 5.

Hål 7

Längd 130 meter. Par 4.

Hål 8

Längd 93 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 89 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 125 meter. Par 4.

Hål 11

Längd 205 meter. Par 4.

Hål 12

Längd 165 meter. Par 5.

Hål 13

Längd 60 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 140 meter. Par 4.

Hål 15

Längd 120 meter. Par 4.

Hål 16

Längd 130 meter. Par 4.

Hål 17

Längd 108 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 206 meter. Par 4.

4 recensioner för banan "Kättsätter Discgolf Bana"

  En bana med utvecklingspotential. Banan ligger i ett fint skogsområde med lite kupering vilket gör att det finns en del intressanta hål med nivåskillnader. Ett annat plus är att det finns tre olika tees på varje hål, pro, amatör och nybörjare. Det som drar ner betyget är att tee endast består av markerade pinnar och att det inte finns några hålkartor. Många hål är trånga skogshål och för en glad hyfsad amatör är det svårt att se en linje att kasta utan det handlar mer om att "blunda" och hoppas på det bästa. När det dessutom ofta är OB-linjer i spel kan en trädträff bli dubbelt bestraffat och till och med trippel bestraffat när OB-linjen går en bit in i skogen så när man har flyttat in discen till OB-linjen ligger man fortfarande i skogen och kan inte kasta ett riktigt kast. Det är lite svårt att hitta runt hålen trots markeringar med färg på träd, bra att ha bankartan redo i mobilen. Banan kan bli riktigt bra om man fortsätter lägga ner tid och kraft på den, tar bort lite träd, ändrar lite OB och får till utkastplatser. Kul att Norrköping har fått en skogsbana som komplement till parkbanan i Folkparken.
  Omväxlande och rolig bana! Långbyxor rekommenderas pga gräs och undervegetation. Sista nio något lättare än första nio, åtminstone från amatör-tee.
  Ok så... Initiellt är kättsätter en ok bana med tanke på dess nybyggnationsstadie. Min största kritik är att det är väldigt svårt att hitta till själva banan om man inte har varit där förut då det inte finns en faktisk parkering för banan utan man måste ställa sig hyfsat nära på en liten väg ner vilket också känns att man är onödigt mycket ivägen för andra icke discgolfare. Förvirrande att ta sig till de olika hålen om man inte kollar på bankartan som finns på den här sidan... Har man inte mobil och tänker navigera runt blir det någorlunda svårt. Vi yrade runt ett tag för att leta efter hål 11 samt 15. Själva banan var intressant med många roliga hål men också andra hål som var konstiga och rent av nästan omöjliga att göra birdies på (17 är ett av de mer udda hålen)
  Kättsätter En unik bana, bland de jag spelat. Det är trångt mellan träden, och en studs åt fel håll kan på många ställen göra att du hamnar OB. På de flesta hålen så är det väldigt svårt och riskfyllt att bita av mycket, du är oftast begränsad till att spela smart och safe. Det finns ställen där man kan plocka fram en driver på tee, men för en bana med ett så högt par är de förbluffande få. Jag kastar en flippig putter, en överstabil forehanddisc eller en understabil fairwaydriver på alla utkast utom två. Det jag anser vara unikt är att du egentligen är tvingad till att spela hålen på ett visst sätt. Avviker du från planen straffas du. Det lämnar inget åt den egna fantasin och dödar min spelglädje. Om banan röjs upp ytterligare, spellinjerna breddas, en del korgplaceringar och utkastplaceringar ses över och någon säkerhetsrisk ses över så återkommer jag gärna.

Recension