"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Beskrivning av bana

i20 discgolf är en 18-hålsbana som ligger strax norr om de centrala delarna i Umeå dock fortfarande inom gångavstånd från centrum.

Läs mer

i20discgolf består av en blandning av skogs och parkhål med en bäck som rinner genom hela området.

De något kortare hållängderna passar utmärkt för nybörjare och ungdomar som vill testa sporten. Men även för de som spelat ett tag så innehåller banan en stor variation och utmaning.
Vid I20 banans start finns både en parkering samt bord med sittplatser.

Under sommaren 2017 har banan delvis byggts om och den nya bandragningen innehåller 1 nytt Par 4 hål och gäller fr.o.m 2017-09-01. Banans nya Par blir därmed Par 56 istället för som det tidigare Par 55.

Vill man pröva en bana med längre avstånd så rekommenderas UDGC:s bana på mariehemsängarna.

i20discgolf
Bild vid Tee 1 och en av puttkorgarna.

 

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress


  903 46 Umeå

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2004

 • Korgar

  Latitude64

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Betong

 • Landskap

  Flat, some elevation

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Park
  Skog

 • Underhåll

  Veckovis

 • Banansvarig

  Gustav Germann

 • Designer

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Gratis att spela

 • Mer information

  Vid starten finns en stor parkering på en grusplan som discgolfare och motionärer samsas om.
  Vid Tee1 finns 2st korgar att värma upp mot och 2st stora bord med sittplatser för att äta picknick vid, eller för att ta igen sig mellan rundorna.

 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

i20discgolf

Hål 1

Längd 103 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 1

Kan se enkelt ut på bilden men det krävs lite finess eller en bra forehand för att komma fram. OB på vägen till höger och till vänster i bäcken.

Hål 2

Längd 91 meter. Par 3.

i20discgolf hål 2

Ett lurigt hål med lite höjdskillnad och bäcken kommer i spel igen. 91m och korgen ”vaktas” av några björkar och rakt nedanför finns bäcken.

Hål 3

Längd 86 meter. Par 3.

i20discgolf hål 3

Lägg fram eller satsa på att gå över träden? OB i bäcken. Var uppmärksam om någon är på väg från Hål 16 till Hål 17.

 

i20discgolf

Ett trevligt Tee där Hål 3 och Hål 17 ligger på samma ställe, men riktad åt olika håll.

Hål 4

Längd 149 meter. Par 4.

 

i20discgolf hål 4

Banans nya Par 4 hål (fr.o.m 20170901) som förhoppningsvis tilltalar de flesta. Här börjar man med att kasta långt för att sedan bemästra ett trixigt forehand/anhyzer inspel genom en snäv portal med lågt tak och naturligtvis är bäcken i spel också.

Hål 5

Längd 69 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 5

Ett relativt ”kort” hål, men du måste våga kasta ut över vägen på ett eller annat sätt för att nå korgen. Vägen till vänster är OB. Ett hål man antingen älskar eller hatar.

Hål 6

Längd 98 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 6

Precision i början då det gäller att ta sig igenom ”portalen” sedan längd på slutet gör att det finns en viss utmaning i hålet. Var uppmärksam på att korgen ligger nära vägen som är OB.

Hål 7

Längd 75 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 7

Nytt hål (fr.o.m 20170901) där det gäller att bemästra forehand eller anhyzer. För att ta dig till korgen så måste du passera 3 st björkar som är strategiskt placerade på fairway. Var uppmärksam på förbipasserande på vägen.

Hål 8

Längd 89 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 8

Nytt hål (fr.o.m 20170901) som på papper ser enkelt ut, men allt är inte vad det verkar.. Snett bakom korgen är en brant slänt ner mot bäcken.. Vågar du putta för birdie?

Hål 9

Längd 64 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 9

Busenkelt hål på papperet.. men är det så enkelt i verkligheten?!

Hål 10

Längd 77 meter. Par 3.

i20discgolf hål 10

Första skogshålet. Ett anhyzer/forehand hål där det gäller att komma förbi trädpassagen i början av fairway och inte gå alltför tight till höger.

Hål 11

Längd 75 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 11

Ett hål där korgen är placerad lite ”under” marknivå och bakom korgen ringlar bäcken förbi. Under vårfloden nämns ofta ”bäckmonstret” i samband med detta hål.

Hål 12

Längd 44 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 12

Här finns chans till birdie. Men det gäller att hålla koll på precision och längd. Ett rakt och lagomt hårt kast som landar vid korg brukar vara det bästa. För lågt så är vattnet i spel, för högt finns risk att hamna bakom korg med träd i vägen. Och glöm inte alla träd som finns på sidorna av fairway eller rättare sagt gör det.

Hål 13

Längd 74 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 13

Korgen är placerad på en sten och vaktas av några träd som står på rad.. Spikrakt kast eller S-kurva, du bestämmer.

Hål 14

Längd 79 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 14

Här gäller det att komma in mot korg med rätt höjd. För högt och du fastnar lätt i trädgrenar, för lågt och risken finns att du inte kommer ända fram.

Hål 15

Längd 116 meter. Par 4.

 

i20discgolf hål 15

Banans andra Par 4 hål. Här gäller det att sicksack sig förbi några vaktande tallar i början av banan, för att kunna placera sig bra till inspelet mot korg.

Hål 16

Längd 81 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 16

Öppet hål där framförallt precisionen av längden är viktig. Räkna med en del vindar ute på fältet som kan ställa till det. Hazard direkt till vänster strax före den upphöjda korgen.

Hål 17

Längd 103 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 17

Här är det längd som gäller. Korgen skyddas av en träddunge med öppningar på bägge sidor. OB runt korg vid vattnet samt till vänster efter fairway gör att precisionen i kastet blir viktigt.

Hål 18

Längd 73 meter. Par 3.

 

i20discgolf hål 18

Korgen är placerad på en liten kulle och omsluten av träd och buskar. Här gäller det att ha precision i första kastet för att inte hamna på sidorna eller bakom green.. Och om det inte är svårt nog, så blåser det väldigt ofta här.

Kuriosa: Av säkerhetsskäl så flyttades Hål 18 under våren 2017, då fairway tidigare trafikerades av folk som gick mellan parkeringen och Tee 1. Hålet har dock behållit samma längd och upplägg.

En recension för banan "i20discgolf"

  I20, Umeå, Skogsbana. Spelad 28/6-16 Mycket trevlig skogspromenad som borde passa spelare av alla nivåer. Många trevliga hål. På flera hål är vatten i spel, dock bara på ett hål är det svårt att hitta discen om du har hamnat i vattnet. På det hålet är vattnet mycket strömt. Väl planerad bana som återuppstått från mer eller mindre dött tillstånd om jag förstår det rätt. Väl värd en omväg.

Recension