"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Brohult Discgolfbana

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Vill ni veta mer om banan eller klubben? Klicka på Läs Mer och kom till vår hemsida.

Läs mer

Besök gärna vår hemsida här:  https://helsingborg-frisbeeklubb.webnode.se/#

Hoppas vi ses!
Caddybook hittar ni även här : https://helsingborg-frisbeeklubb.webnode.se/_files/200000048-2fdc62fdcb/Caddybook%20HFK.pdf

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Österleden 20
  254 64 Helsingborg

 • Bana på karta

 • Anlagd

  1981

 • Korgar

  Prodigy

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Stenplattor

 • Landskap

  Flackt

 • Skyltar

  Annan

 • Typ av bana

  Skog

 • Underhåll

  Sporadiskt

 • Banansvarig

  Henric Hagman

 • Designer

  Henric Hagman

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Gratis att spela

 • Mer information
 • Närmaste återförsäljare

  Team Sportia Helsingborg Väla
  Marknadsvägen 9, 260 36 Ödåkra-väla

  XXL Helsingborg
  Björkavägen 95, 260 36 Ödåkra

Beskrivning av hål

Brohults DGB

Hål 1

Längd 152 meter. Par 4.

Hål 2

Längd 222 meter. Par 5.

Hål 3

Längd 73 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 213 meter. Par 4.

Hål 5

Längd 89 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 90 meter. Par 3.

Hål 7

Längd 120 meter. Par 3.

Hål 8

Längd 86 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 76 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 75 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 200 meter. Par 4.

Hål 12

Längd 278 meter. Par 5.

Hål 13

Längd 98 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 91 meter. Par 3.

Hål 15

Längd 81 meter. Par 3.

Hål 16

Längd 115 meter. Par 3.

Hål 17

Längd 63 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 124 meter. Par 3.

6 recensioner för banan "Brohult Discgolfbana"

  Brohult discgolfbana Helsingborg Parkbana. Jag förstår att den här typen av bana behövs, en riktig tävlingsbana, men jag föredrar banor där jag ser korg från tee, eller åtminstone har en viss förståelse för var korg är. Hål 2.222m hålet går i en S-kurva, du spelar initialt mot en cykelväg, men du behöver placera discen i närheten av cykelvägen för att komma vidare, när jag kommer fram till disc är en korg synlig så jag spelar förstås på den, detta var förstås fel. Korgen ligger fortfarande dold från kast 2-3. Sedan lång promenad från hål två till hål tre. Hål tre tänker jag är det mest spännande hålet. 73m, svag höger, höjdskillnad - 6-8 meter. Svårt kast, men här krävs den teknik som jag efterfrågar på banan. När jag spelade var det relativt vindstilla, så det var ett kul hål.Denna bana saknar den logiken. Banan saknar också kartor och next tee skyltning. Så ha med en karta om du ska spela! Om jag hade bott i närheten och spelat denna flera gånger, så hade jag förmodligen haft en närmare relation för banan, men nu tänker jag att den är virrig och många hål där det gäller att kasta långt snarare än att den utmanar dina kvaliteter i att få discen dit du vill. Jag saknar kastlängden för att spela den här banan. Jag tänker att flera av hålen förtjänar en amatör tee och då kanske det hålet kunde bli mer logiskt. Banan verkar också dela stora delar av området med en mtb- bana, så jag kan förvänta mig att kasta mig ur vägen när det dyker upp snabba cyklister från alla möjliga håll. Banan kommer också att straffa dig hårt om du inte landar där det är tänkt... Hål 6, 90m +1-2m i höjdskillnad, svacka mellan tee och korg. Jag kastade kanske 10m kort, men rakt och landar mitt på fairway, discen glider på marken träffar en sten eller rot, hoppar till och glider in mot vänster. Så den landar 3-4 meter rakt ner eftersom hålet är placerat på en smal ”ås” i tät slyskog. Flera av hålen korsar varandra vilket jag tänker kan vara olyckligt. Många långa hål 4 hål över 200m, flera av dem kunde må bra av kortare tee, framförallt hål 2, 11 och 12 i mitt tycke. Väl värd att spela, men var medveten om att detta är en svår bana, utan skyltning! Banan kommer för mig för långt ner i min prioritering för banor i Skåne för att spelas igen, men visst bodde jag i närheten så skulle jag nog återvända i sinom tid.
  Var och spelade på denna lite röriga banan igen. Har man inte spelat den innan så är det till stor hjälp om man har en bra bankarta tex Udisc app. Bra utmanade hål för den som kastar lite längre. och jag som är vänsterspelar tycker jag hållen passar bra.. Syn bara att skyltar och sådan som gör banan lite trevligare inte får vara kvar pga folk förstör dom..
  Brohult erbjuder mycket som jag gillar. Intressanta kastvägar, höjdskillnader, fin natur och utmaningar på alla hål. Det krävs riktigt bra spel för att gå lågt här, både längd och precision. Det som saknas är hålkartor och information i övrigt, vi missade ett par hål eftersom vi inte hittade runt. Väl värd ett besök eller flera. Här finns potential för större tävlingar tror jag.
  Bankarta är ett måste. Det går inte att lista ut hur banan går annars. Trevlig och omväxlande. 2-3 lite för öppna bombarhål i mitt tycke men smaken är ju delad. Som besökare saknar jag hålbeskrivning vid utkast, numrering av utkast och korg samt hur man tar sig till nästa tee. Men kan man banan så är det ju utan vikt. 5-6 riktigt utmanande och roliga hål.
  Det har hänt en hel del sen denna sidan kom upp. Utkasten är inte längre jord utan konstgräs, klubben har gjort nya hål och flyttat på en del korgar. Det ska dessutom komma upp skyltar och lite annat smått och gott. Väldigt rolig bana med varierande svårigheter och längd. Är ni vägarna förbi så besök gärna denna härliga bana. Den nya bankartan kan du hitta här: http://www.laget.se/HFK/Picture/1

Recension