"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Woodpecker Park

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

18-håls skogsbana

Läs mer

 

https://www.facebook.com/kristinehamnfrisbee/?fref=nf

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Almvägen
  68152 Kristinehamn

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2011

 • Korgar

  DisCatcher

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Skog

 • Underhåll

  Sporadiskt

 • Banansvarig

  Johan Wilhelm

 • Designer

  Robert Cederholm, Johan Wilhelm

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Gratis att spela

 • Mer information

  Range
  Bankartor uppsatta på samtliga hål.
  Enkelt att hitta runt banan då träd på vägen är uppmärkta med orange sprayfärg, så även nya kastare hittar runt utan bekymmer.

 • Närmaste återförsäljare

  Team Sportia Kristinehamn
  Albinvägen 2 Coophuset 681 30 Kristinehamn

Beskrivning av hål

Björkvallens Discgolfbana

Hål 1

Längd 93 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 105 meter. Par 3.

Hål 3

Längd 62 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 94 meter. Par 3.

Hål 5

Längd 57 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 62 meter. Par 3.

Hål 7

Längd 84 meter. Par 3.

Hål 8

Längd 105 meter. Par 4.

Hål 9

Längd 63 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 74 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 94 meter. Par 3.

Hål 12

Längd 78 meter. Par 3.

Hål 13

Längd 67 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 54 meter. Par 3.

Hål 15

Längd 134 meter. Par 4.

Hål 16

Längd 65 meter. Par 3.

Hål 17

Längd 79 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 45 meter. Par 3.

6 recensioner för banan "Woodpecker Park"

  Trevlig nybörjar skogsbana. Men räkna med att det kan vara lite ansträngande att ta sig fram på vissa ställen vad gäller gång. Rekommenderas
  Trevlig skogsbana med mestadels relativt korta välplanerade hål som ställer krav på känsla. En del hål uppför och utför. Saknar lite variation men helt okej att spela.
  Hej Torbjörn, tack för recensionen! Det stämmer, banan är i utbyggnadsfas. Hål 13, som du nämner, har varit ett testhål vi inte är nöjda med. Kommer under sommaren förkortas ned till ca 75 m, dvs korgen hamnar nedanför bergknallen. Mellan hål 9 och 10 är ett hål på gång också, så gångsträckan blir kortare. Hojta gärna till nästa gång du är i krokarna så kan vi ta en runda!
  Björkvallens dgb, Kristinehamn Banan är idag tydlig, det märks att det finns några aktiva spelare. Dock behöver några av tee:n och korgar en del kärlek. Banans signaturhål torde vara nr 6. Om du går för kort så hamnar du i en ravin, går du för långt, så sluttar det ganska markant bort från korg. Finns ändå möjligheter att klara par. Banan är nu utbyggd till 13 hål. Det är en relativt lång transportsträcka mellan hål 9 och 10. Hål 11 är en trevlig utökning, där du ska kasta ner mot korg, höjdskillnad 5-6 meter? Hålet är 75 meter om jag inte missminner mig, ganska trångt. Kan det vara ett bra hål för höger forhand. Hål 12,jag kan bara hoppas på att informationen ska utvecklas. Det var inte helt självklart åt vilket håll man ska kasta. Själva hålet är 160 meter utefter en grusväg/bred stig. Korgen är helt dold från tee. Jag fick nog gå halva hålet innan jag såg korg. Att spela utefter en stig kan vara riskabelt, så håll koll. Hål 13; ett av de svåraste par tre jag har spelat tror jag. Hålet är 95 meter, trångt. Efter 30-40 meter står ett träd i fairway, så man behöver göra en svag S-kurva för att klara hålet bra. Hålet sluttar svagt uppåt i ca 80 meter. De sista 5-15 meterna är höjdskillnaden på 5-6 meter... Trevligt att komma tillbaka och jag misstänker att arbetet med att bygga ut banan bara har börjat, så har ni vägarna förbi, så se till att stanna till. Spelat 20160508
  Trevlig skogsbana som har ganska mycket. Värd att åka av E18 för. Behöver kanske som så många skogsbanor slitas in mer så att det blir lättare att ta sig fram och formen för hålen blir tydligare.

Recension