"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Äventyrscampens Discgolfbana

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Vår 18-korgs frisbeegolf har vi förlagt på historisk mark. Det har varit en hemlig flygbas (krigsflygplats nr. 2). Under 2;a världskriget var det 100 man förlagda här som skötte Sveriges gränsbevakning.

Läs mer

Frisbeegolfsbanan är ca 1,5 km lång. Ni kommer vid varje frisbeekorg se foton på amerikanska o svenska jaktplan, bunkrar, skyttevärn och lite intressant information hur kriget kunde se ut för en soldat under kriget.
Vi kallar vår frisbeegolf-bana för ”Med frisbee genom historien”.
Det blir en intressant historisk runda samtidigt som Ni spelar en spännande och rolig frisbeegolf.

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Snogeholmsvägen 1241-9
  275 96 Sjöbo

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2016

 • Korgar

  DisCatcher

 • Antal hål

  0

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Flackt

 • Skyltar

  Innova TeeSign

 • Typ av bana

  Skog

 • Underhåll

  Veckovis

 • Banansvarig

 • Designer

  Rene Egeriis, Jimmy Egeriis, Joakim Egeriis

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Betalbana

 • Mer information

  toaletter , cafe /bistro, puttområde, butik, fotbollsgolf, äventyrsgolf,

 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

Äventyrscampens Discgolfbana

5 recensioner för banan "Äventyrscampens Discgolfbana"

  Var här med vänner. Ett jätte trevligt ställe med äventyrsgolf och cafe. Men idag prova vi frisbeegolfen som ligger runt deras område. Banan ligger i en vacker parkmiljö med historia från andra världskriget. Fanns skyltar som berättade om hur det var under kriget ,( en vid varje utkast). Banan passa oss perfekt då barnen gillar att springa i naturen och upptäcka saker. Verkligen trevligt vi kommer tillbaka.
  Var här och spelade frisbeegolf med min familj, en härlig naturbana med mysig miljö. Lite utmanande banor som är lite smalare än vanliga frisbeegolfbanor. Dock inget negativt, kul med lite annorlunda banor som man inte är van vid. :) Efteråt tog vi varsin räkmacka och våffla i deras fik. supersmarrigt.
  Väldigt mysig omgivning och rolig bana, kul med historian om området som man kan läsa om på varje bana.
  Äventyrscampens Discgolfbana. Skogsbana 18 hål. Spelad 190419 Om du åker hit för att du vill spela discgolf så finns det mycket bättre banor. Om du vill spela och inte har några förväntningar alls på en bana så spela. Bland annat så saknar 15 av banans 18 hål linjer som jag kunde identifiera. Banan är gjord för campens gäster och inte för oss discgolfare. Med det sagt, så finns det några intressanta saker med banan. Bland annat så finns det historiska berättelser på varje hål från den tid då här låg en hemlig flygbas. (Enligt uppgift så stämmer dock inte alla fakta när det gäller flygplanstyper och liknande, men vem bryr sig om exakta fakta?) Banan samsas också på ett ganska elegant sätt sträckor med fotbollsgolfen (jag misstänker att fotbollsgolfspelarna är lika konfunderade över linjerna som vi discgolfare är). Är du här och vill prova på så gör det, tänker du att du ska åka och spela discgolf så välj någon annan bana, men samtidigt tro jag att det är viktigt att vi spelare också ibland ger vårt stöd till privata aktörer så som Äventyrscampen.
  Banan drivs av en äventyscamping där det kostade 70:- per person att spela (2018-07). Klasificeringen av banan som A3 ser jag som högst tveksam. Detta är en rekreationsbana utan tvivel, med egna beskrivningar av par som 3-6. Korgar som är utplacerade i skogen där hålen är dragna parallellt med 'fotbollsgolf' som troligen var ursprungliga planen med den här aktiviteten. Flertalet av hålen är inte gjorda för att spela frisbeegolf - finns inga linjer att spela. För min del är detta överlägset den största besvikelsen av alla besökta banor i Skåne. Jag kommer aldrig att återvända.

Recension