"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Ale Disc Golf Center: Vit

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Ale Discgolfcenter är en total discgolfupplevelse med butik, två banor, café och härliga omgivningar i lantlig miljö.

Läs mer

Skog och öppna fält

Den vita banan på Ale Disc Golf Center är både i skog och på öppna fält. Merparten av skogshålen har förhållandevis breda fairways (ungefär 20 meter breda). Fälthålen är öppnare med här finns det andra faror och svårigheter. De flesta av hålen är långa och slingrande över stora höjdskillnader. Snittlängden på hålen är 163 meter där det längsta hålet är 300 meter, banan har två par-5-hål och fem par-4-hål.

Svårighet

Trots att banan har förhållandevis lite OB är den en rejäl utmaning även för de allra bästa spelarna. Samtliga hål har stora utkast med konstgräs och bänkar, promenadvägarna mellan hålen är tydligt utmärkta. Bankarta och scorekort finns i butiken och ingår i dagskortet. Caddybok och hålkartor finns att köpa i butiken och på hemsidan.

Banrekordet sattes av Simon Lizotte på Europatourfinalen 2018 men då var förhållandena fantastiskt bra, oftast blåser det på den vita banan men när banrekordet sattes var det helt vindstilla. Oavsett är hans banrekord på 52 (–11) helt galet bra. Damrekordet delas av Camilla Grundén och Kristin Tattar på 67 kast.

Ale Disc Golf Center

Den blå, gula och vita banan på Ale Disc Golf Center ligger bredvid varandra och alla banorna präglas av mycket omtanke och kärlek till detaljer. Banorna drivs som betalbanor för att finansiera ett kontinuerligt underhåll och en ständig utveckling av banorna och anläggningen. Ale Disc Golf Center är ett privat företag, de får inga bidrag överhuvudtaget utan deras existens beror helt på vad besökarna betalar.

Förutom banorna finns även puttområde och en driving-range.

Butiken

Butikens öppettider varierar över säsongen. I butiken säljs discar, discgolftillbehör och lättare förtäring. Det finns två toaletter på plats varav en är tillgänglig även när butiken är stängd, det finns även en vattentapp för dricksvatten.

Utveckling

Banorna underhålls och förädlas kontinuerligt, fortlöpande information publiceras på Facebook-sidan, se även www.discgolfcenter.se.

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Snäckebäcken 105
  449 90 Ale

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2013

 • Korgar

  DisCatcher

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Fält
  Park
  Skog

 • Underhåll

  Dagligen

 • Banansvarig

  Camilla & Jonas Grundén

 • Designer

  Camilla & Jonas Grundén

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Betalbana

 • Mer information

  Drivingrange, puttområde, toaletter, butik, parkeringsplats, vattenpåfyllning och café.

 • Närmaste återförsäljare

  Ale Discgolfcenter
  Snäckebäcken 105 449 90 Nol

Beskrivning av hål

Vit

Hål 1

Längd 128 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 77 meter. Par 3.

Hål 3

Längd 203 meter. Par 4.

Hål 4

Längd 300 meter. Par 5.

Hål 5

Längd 110 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 208 meter. Par 4.

Hål 7

Längd 120 meter. Par 3.

Hål 8

Längd 110 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 255 meter. Par 4.

Hål 10

Längd 132 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 173 meter. Par 4.

Hål 12

Längd 163 meter. Par 3.

Hål 13

Längd 200 meter. Par 4.

Hål 14

Längd 92 meter. Par 3.

Hål 15

Längd 100 meter. Par 3.

Hål 16

Längd 290 meter. Par 5.

Hål 17

Längd 130 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 146 meter. Par 3.

3 recensioner för banan "Ale Disc Golf Center: Vit"

  Ale vit 18 hål, park/ skog tävlingsbana. Spelad 20190712 Att spela en bana som man vet redan från början att man kommer få pisk av är spännande i sig. Här gäller det att kasta lagom, vill man få ett bra resultat får man ta i, men det kan också straffa sig hårt. Vill man däremot känna på banan och spela safe, då finns det nog möjlighet att klara många par, men det vinner ju inga tävlingar. För mig är den här banan svår och det ska den vara. Här har man bygget en bana för hög tävlingsklass. På några av hålen kan det bli tydligt att banan är ung. Ta hål 1, dör har man på Ale planterat ett träd mitt i fairway. Just nu är inte detta ett problem, men om några år kommer inte detta att vara en liten tanig pinne utan en stor buske som kommer att fånga in discar, om ytterligare några år kommer den förmodligen att bli så stor att den kommer så att säga ha en egen dragningskraft på discar. Första delen av banan är skogshål och kanske den mindre spektakulära delen av banan. Men hålen här är fortfarande svåra. Många hål här är dock skrämmande, bland annat hål 3 där det gäller att kasta över vatten och hamna rätt för en möjlighet för ett bra andra kast. Men även hål 5 är ett spännande och trångt hål med -4 meter i höjdskillnad, men också OB höger, vänster och långt. Hål 7 är något som man inte ser överallt. Hål 9 är början på de mer öppna hålen. Hålet är 255 meter och har man längden kan det här bli ett roligt hål. När man går över till banans parkdel staplas här signaturhål på signaturhål. Det ena hålet mer spektakulärt än det andra. Här har man aldrig tråkigt! Alla hål och det som är runt omkring är av otroligt hög kvalitet och jag skulle behöva skriva om alla hål för att göra banan rättvisa. Men hål 10 är hålet som är signaturhålet för The Open, tävlingen på Ale som man kan se på Youtube. Hål 11 är något av det mest galna jag har spelat, här gäller det att placera sig rätt, annars är hålet mycket svårare. Hål 12 är kanske banans signaturhål med en fantastisk utsikt. -8meter i höjdskillnad. Men det kommer bara fantastiska hål. Banan är så kul att ha spelat och hade inte Ale gul funnits så hade det här varit min favorit... Banan är värd en lång omväg att få spela.

Recension