"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Ale Disc Golf Center: Gul

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

Ale Disc Golf Center är en total discgolfupplevelse med butik, tre banor, café och härliga omgivningar i lantlig miljö.

Läs mer

Skogsbana

Den gula banan på Ale Disc Golf Center är en skogsbana men den skiljer sig lite från de flesta andra skogsbanor.

De flesta skogsbanor placeras i en befintlig skog och banläggaren går ut i skogen och letar efter luckor och fairways mellan de befintliga träden. Området på Ales gula bana bestod av en tät skog och träden har fällts för att skapa exakt de hål vi vill uppnå. Detta innebär i sin tur att väldigt många hål består av bågar (hyzer och anhyzer), de typer av kastvägar som är väldigt svåra att se om du lägger en bana i en befintlig skog. Att vi själva fällt träden innebär också att det finns väldigt få ”bingo”-träd, vi hoppas att du som spelare kommer uppleva att banan är väldigt rättvis. Varje hål har en (eller flera) tänkta kastvägar. Banan har mycket höjdskillnader, endast 3 av de 18 hålen kan beskrivas som platta.

Svårighet

Snittlängden på hålen är 100 meter men då finns det tre par-4-hål som drar upp snittlängden lite, den egentliga kastlängden ligger gissningsvis på kanske 85 meter men vi vågar lova att banan erbjuder utmaningar för samtliga spelare oavsett hur duktiga de är. På PDGA-sanktionerade tävlingar har en runda på 50 kast alltid gett minst 1000+ i PDGA-rating, vilket innebär att en 50-runda är väldigt bra. Samtliga hål har stora utkast med konstgräs och bänkar, promenadvägarna mellan hålen är tydligt utmärkta. Bankarta och scorekort finns i butiken och hålkartor finns i caddyböcker och på hemsidan.

Ale Disc Golf Center

Den blå, gula och vita banan på Ale Disc Golf Center ligger bredvid varandra och alla banorna präglas av mycket omtanke och kärlek till detaljer. Banorna drivs som betalbanor för att finansiera ett kontinuerligt underhåll och en ständig utveckling av banorna och anläggningen. Ale Disc Golf Center är ett privat företag, de får inga bidrag överhuvudtaget utan deras existens beror helt på vad besökarna betalar.

Förutom banorna finns även puttområde och en driving-range.

Butiken

Butikens öppettider varierar över säsongen. I butiken säljs discar, discgolftillbehör och lättare förtäring. Det finns två toaletter på plats varav en är tillgänglig även när butiken är stängd, det finns även en vattentapp för dricksvatten.

Utveckling

Banorna underhålls och förädlas kontinuerligt, fortlöpande information publiceras på Facebook-sidan, se även www.discgolfcenter.se.

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Snäckebäcken 105
  449 90 Ale

 • Bana på karta

 • Anlagd

  2013

 • Korgar

  DisCatcher

 • Antal hål

  18

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Park
  Skog

 • Underhåll

  Dagligen

 • Banansvarig

  Camilla & Jonas Grundén

 • Designer

  Camilla & Jonas Grundén

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Betalbana

 • Mer information

  Drivingrange, övningskorgar, toaletter, butik, parkeringsplats, vattenpåfyllning och café.

 • Närmaste återförsäljare

  Ale Discgolfcenter
  Snäckebäcken 105 449 90 Nol

Beskrivning av hål

Gul

Hål 1

Längd 82 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 3

Längd 110 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 128 meter. Par 4.

Hål 5

Längd 74 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 90 meter. Par 3.

Hål 7

Längd 137 meter. Par 4.

Hål 8

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 85 meter. Par 3.

Hål 10

Längd 69 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 75 meter. Par 3.

Hål 12

Längd 76 meter. Par 3.

Hål 13

Längd 120 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 185 meter. Par 4.

Hål 15

Längd 85 meter. Par 3.

Hål 16

Längd 74 meter. Par 3.

Hål 17

Längd 118 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 125 meter. Par 3.

Gul Pro

Hål 1

Längd 82 meter. Par 3.

Hål 2

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 3 : Pro 3

Längd 119 meter. Par 3.

Hål 4

Längd 128 meter. Par 4.

Hål 5 : Pro 5

Längd 106 meter. Par 3.

Hål 6

Längd 90 meter. Par 3.

Hål 7

Längd 137 meter. Par 4.

Hål 8

Längd 80 meter. Par 3.

Hål 9

Längd 85 meter. Par 3.

Hål 10 : Pro 10

Längd 87 meter. Par 3.

Hål 11

Längd 75 meter. Par 3.

Hål 12 : Pro 12

Längd 95 meter. Par 3.

Hål 13

Längd 120 meter. Par 3.

Hål 14

Längd 185 meter. Par 4.

Hål 15 : Pro 15

Längd 98 meter. Par 3.

Hål 16

Längd 74 meter. Par 3.

Hål 17

Längd 118 meter. Par 3.

Hål 18

Längd 125 meter. Par 3.

Videointroduktion

3 recensioner för banan "Ale Disc Golf Center: Gul"

  Ale Gul, 18 hål skog. Spelad 20190712 Detta är min bana nummer 100. Ale är en total upplevelse. Det som skiljer denna anläggning från alla andra banor inklusive Terminalen och Järva är alla detaljer och allt jobb man har lagt ner på små och stora saker. Jag menar ändå inte att Terminalen eller Järva struntar i detaljer. Jag älskar de banorna, men Ale är nästa nivå. Bland annat så i caddybook så finns banans profil. På hålen finns numren ingraverade i stora stenar. I princip så är alla hål på Gul ett signaturhål. Ta ett hål lägg det på vilken annan bana som helst och det hålet kommer att vara ett bra tillägg till den banan. Men om jag ska utnämna några hål som signaturhål är hål 4, du ska kasta över en bäck, landa på en ”ö”, sen som kast två är då meningen att du ska kasta över bäcken igen, 9 meter upp och 60-70 meter rakt. Inte bara ett spännande hål, utan ett sceneri. Hål 7, ett fantastiskt hål. Hål 10 är ett Ö-hål. Det som skiljer denna ö mot många andra är att man har lagt en hazard-zon runt ön. Vilket jag faktiskt uppskattar. Hål 16 och 18 är raka hål men eftersom de har helt olika profil och längd så måste man kasta olika. Banan är i övrigt belönande för de som har olika kast, men den är inte allt för straffande om du kommer utanför linjerna. Men du kommer att tappa kast... Gul är min nya favorit, och den är värd att åka omvägen från Uppsala till Göteborg för att spela, lätt. Ale saknar en del service, men det är inte långt till vandrarhem eller till och med matställen, men det saknas. Men Ale bjuder på 600.000 år gammalt vatten från egen brunn. Men det som jag imponeras extra mycket av är att Ale är en relativt ny bana, så jag är övertygad om att det kommer mera. Stort tack till de inblandade för upplevelsen!
  Riktigt rolig bana! Hålen bjuder på stor variation i form av tighta raka fairways, hyzer och anhyzerkurvor samt några uppför och nedförskast.

Recension