"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Vanliga frågor och svar

Varför klassificeringar?
Discgolfbanorna i Sverige skiljer sig från varandra avsevärt mycket. Det finns ställen med enbart 3 korgar som man egentligen inte kan kalla för en discgolfbana, samtidigt som det finns 27-håls discgolfbanor som är designade för att spela tävlingar på. Klassificeringssytemet skapades för att förbättra discgolfbanor, särskilt för att utveckla banorna vidare, för att få en högre siffra behövs då exempelvis skyltsystem som både hjälper de nya att förstå och prova på och får de erfarna spelarna att känna att de spelar på en riktig anläggning vilket ger en mycket högre och trevligare känsla.

Meningen och avsikten med klassificering är att hjälpa discgolfspelare, discgolfadministratörer och ägare av discgolfbanor. Det blir mycket enklare att välja bana utefter vad som passar var och ens skicklighetsnivå och utefter vad man har för krav på utrustning och underhåll.

Vad säger klassificeringssytemet om discgolfbanorna?
Systemet tar med i beräkningen följande: Antal hål, banans materiella utrustning och hur väl en bana passar en viss skicklighetsnivå. Systemet berättar inte om banan ligger i en skog eller i en park. Från individuella bansidor kan du hitta terräng och andra detaljer.

Hur kan jag Klassificera en bana?
Klassificeringen av discgolfbanorna som är litade på denna hemsida är satta och utarbetade av personal på discgolfbanor.se. Om din lokala bana inte finns med eller inte är klassificerad ännu, var god kontakta oss.

Det finns många olika typer av discgolfbanor och vissa är svåra att klassificera.

Kontakta oss gärna om ni tycker att vi har betygsatt en bana felaktigt eller att banan har ändrat status. Vi uppskattar all feedback.

Vad är en DiscGolfPark?
DiscGolfPark är Innovas egna koncept för discgolfbanor. Du kan hitta betydligt mycket mer information under: http://www.discgolfpark.se