"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

European Masters 2016

29.7.2016 13:35

Efter en period med pargolfstävlingar berörda i föregående inlägg var det nu återigen dags att stå på egna ben, Majortävlingen European Masters på Järva DiscgolfPark spelades i helgen som var. Majorlayouten spelades, vilket gör banan till en av de svåraste att spela med parsättningen i åtanke. Tack vare att flera personer röstade fram bland annat mig (tack till er!) att spela i det så kallade feature card med Paul McBeth var det en del publik som följde gruppen från början. Nervöst första fjärdedelen av rundan, efter det blev det som vanligt bara roligt att spela inför publik. Överlag hade gruppen det tungt, inte ens McBeth glänste. Jag och den andra svensken, Tomas Rosenqvist hade omvända rundor. Tomas drivade risigt men puttade riktigt bra, jag själv drivade väldigt bra men presterade, utan att överdriva, oerhört dåligt när det kom till puttningen. Om man använder Metrix-systemet för att mäta hur bra man kastat säger det 33%, vilket är 17e bäst i tävlingen, näst bästa svensk och samma procentsats som Will Shusterick. Ser man till puttningen innanför 10 meterscirkeln var min placering 133 av 144 deltagare. Inte lika imponerande kanske. Innan EM får ett mål vara att träna puttning varje dag så att jag kommer in i en bättre känsla. Ryktena säger dessutom att banan alltid är väldigt utsatt för vind då den är relativt öppen och ligger vid vatten.

 

Jag brukar sällan sätta upp mål när jag tävlar. Målet är givetvis alltid att spela bra enligt mina egna mått, men det är så självklart att jag inte räknar det som ett mål riktigt. Med Masters hade jag ett mål, vilket var att träffa OB-ön minst hälften av varven. Målet sattes när jag trodde man spelade 4 rundor, så med facit i hand var jag mycket nöjd med att träffa 2/3 rundor.

Hål nr 6 på Masters Layouten. 140 meters par 3. Ett av det svåraste hålen i förhållande till par.

För min egen del blev tävlingsresultatet inte något varken dåligt eller fantastiskt. 53e plats med snittrating på 981, vilket är den rating jag för närvarande ligger på. Hål 14 och 17 blev mina mest framgångsrika hål, 5/6 möjliga birdies med 100% Green Hit. Star TL i lätt anhyzer varje runda. Hål 18 var ett av de sämre hålen. Green hit 67% men gick ändå därifrån med ett par och två bogies.

Nu åker jag till Örebro för tävlingshelg där. Brevens bruk imorgon lördag och Mälartouren Brickeberg Open på söndag. Förväntar mig lättare parsättning och annat spelsätt. Brickeberg är en av de trevligaste banorna och jag hoppas att spelet kan vara tillfredställande.

 

//Wille